FAQ

Nedan följer svar på några vanliga frågor. Finns din fråga inte med går det bra att skicka ett mail till info@at-tinget.se.

Får alla AT-läkare komma eller är det först till kvarn?
Alla inbjudna AT-läkare inom Region Skåne, det vill säga de som har påbörjat sin AT den 1 december 2017 eller senare, och som anmäler sig i tid har garanterad plats. Har man redan hunnit vara med på ett AT-ting så blir man tyvärr inte inbjuden till årets ting då det finns begränsat med plats.

Är AT-tinget obligatoriskt?
Nej, om man inte vill följa med så kan man arbeta enligt vanligt schema på hemsjukhuset. AT-tinget är en viktig del av din utbildning under AT:n och du har rätt att befrias från klinisk tjänstgöring under dessa tre dagar, men dubbelkolla gärna med din lokala schemaläggare så att du inte blir dubbelbokad.
Om man av någon anledning endast kan vara med under dagtid går det även bra att sova hemma, skriv i så fall detta i din anmälan.

Kostar det något?
Nej. Boende, mat, tillgång till spa och alla föreläsningar ingår. Eventuella spa-behandlingar och förfriskningar i baren står man för själv. Drinkbiljetter kommer att säljas på plats.

Hur bor man?
Man delar rum med en annan AT-läkare. Nästan alla rum är 2-bäddsrum, men det finns även 3-bäddsrum i begränsat antal. Du anger i samband med anmälan vem du önskar att bo med och vi försöker i största möjliga mån att tillgodose ditt önskemål.

Hur tar jag mig till Ystad Saltsjöbad?
I samband med anmälan kan man önska plats på en av de bussar som kommer att gå från Lund respektive Malmö. Det finns ett begränsat antal platser som tilldelas vid anmälan. Först till kvarn gäller. Om man inte får en plats på någon av bussarna är det enklast att ta sig till Ystad Saltsjöbad med bil eller kollektivtrafik.

Jag är föräldraledig, får jag komma?
Ja, du är välkommen! AT-tinget är dock barnfritt.

Hur anmäler jag mig?
Mail med information om hur du anmäler dig kommer att skickas till din @skane-mail.

Var hittar jag den senaste informationen angående AT-tinget 2017?
Följ AT-tingets sida på Facebook för att ta del av de senaste uppdateringarna.