Snabbkurser! Vilken grej!

AT-tinget har genom flera år erbjudit interaktiva, smågruppsföreläsningar/övningar som har varit omtyckta. Årets AT-ting är inget undantag och vi har valt att kalla dessa för ”Snabbkurser”. I år erbjuds två snabbkurser, ”Blodgaser” och ”Stridssjukvårdare”. Snabbkurserna har begränsat med platser och kräver en föranmälan som kommer ske enligt följande principer:

– Anmälan är öppnar måndag d. 4/11 kl 12.00 och stänger söndag d. 10/4.
– Anmälan sker via länk (se nedan).
– Först till kvarn gäller. En reservlista skapas utifrån samma princip.
– Man får enbart delta i en snabbkurs. Skulle man ha anmält sig till flera snabbkurser kommer den man anmält sig först till att gälla.
– Har du fått en plats kommer du erhålla ett mail där du måste bekräfta huruvida du fortfarande önskar att delta.

Stridssjukvårdare – Försvarsmakten
Försvarsmaktens stridssjukvårdare: Med vapen i hand omhändertar vi stridsskador såsom skottskador, splitterskador, explosion och brännskador, traumatiska amputationer, komprimerade luftvägar och bäckenskador, vi smärtlindrar och stabiliserar skadade soldater under beskjutning. Lär er om yrkeskategorin samt andra sjukvårdstjänster i Försvarsmakten, prova skillstations och testa vår utrustning. Så gör du för att vidga dina vyer och bli deltidsanställd som sjukvårdare/läkare i försvarsmakten.

Tid: Onsdag d. 20 nov kl 14.15 – 17.00.
Antal platser: 30 stycken.
Länk: https://forms.gle/8gri9gSPRhhNmA1s6

Blodgaser – Anna Gislén
Blodgastolkning: Sköterskan sticker en blodgaslapp under näsan på dig och undrar om den ser ok ut – du tittar på siffrorna och mumlar nått otydligt om att patienten behöver lite dropp, kanske…? På denna snabbkurs får du lära dig att systematiskt tolka blodgaser från patientfall och kortfattat när/vad du ska göra om du hittar något som inte stämmer.

Tid: Torsdag 21 november kl. 10.00 – 11.00.
Antal platser: 16 stycken.
Länk: https://forms.gle/abq4JaSwkavaarBSA