FAQ

Nedan följer svar på några vanliga frågor. Finns din fråga inte med går det bra att skicka ett mail till info@at-tinget.se.

När och var hålls AT-tinget 2019?
AT-tinget kommer hållas d. 20-22 November. Likt tidigare år hålls det på Ystad Saltsjöbad.

Får alla AT-läkare komma eller är det först till kvarn?
Alla inbjudna AT-läkare inom Region Skåne, det vill säga de som har påbörjat sin AT den 1 december 2018 eller senare, och som anmäler sig i tid har garanterad plats. Har man redan hunnit vara med på ett AT-ting så blir man tyvärr inte inbjuden till årets ting då det finns begränsat med plats.

Är AT-tinget obligatoriskt?
Nej, om man inte vill följa med så kan man arbeta enligt vanligt schema på hemsjukhuset. AT-tinget är en viktig del av din utbildning under AT:n och du har rätt att befrias från klinisk tjänstgöring under dessa tre dagar, men dubbelkolla gärna med din lokala schemaläggare så att du inte blir dubbelbokad.
Om man av någon anledning endast kan vara med under dagtid går det även bra att sova hemma.

Jag missade AT-tinget förra året. Kan jag delta i år?
Missade du föregående AT-ting på grund av någon av följande anledningar kan du anmäla dig igen: föräldraledighet, doktorandtjänstgöring eller sjukdom. Vi kommer skicka ut en inbjudan även till dig. Skulle du i Augusti månad vara utan en inbjudan får du kontakta oss på info@at-tinget.se

Kostar det något?
Nej. Boende, mat, tillgång till spa och alla föreläsningar ingår. Eventuella spa-behandlingar och förfriskningar i baren står man för själv.

Hur bor man?
Man delar rum med en annan AT-läkare. Nästan alla rum är 2-bäddsrum, men det finns även 3-bäddsrum i begränsat antal. Önskar man ej bo på Ystad Saltsjöbad under tinget går detta självklart bra. Men förmedla denna information i din anmälan.

Hur tar jag mig till Ystad Saltsjöbad?
I samband med anmälan kan man önska plats på en av de bussar som kommer att gå från Lund respektive Malmö. Det finns ett begränsat antal platser som tilldelas vid anmälan. Först till kvarn gäller. Om man inte får en plats på någon av bussarna är det enklast att ta sig till Ystad Saltsjöbad med bil eller kollektivtrafik.

Jag är föräldraledig, får jag komma?
Ja, du är välkommen! AT-tinget är dock barnfritt.

Hur anmäler jag mig?
Ett e-mail med en anmälningslänk kommer skickas till din @skane-mail d. 2 September. Här sker den officiella anmälan till AT-tinget. Sista anmälningsdagen är d. 20 September.

Måste man anmäla sig till föreläsningarna, verkstäderna och snabbkurserna för att delta?
Det är fritt att delta på föreläsningar och verkstäder. På snabbkurserna finns det ett begränsat antal platser. Här gäller först till kvarn-principen och anmälan kommer ske upp till en månad innan AT-tinget. Håll dig uppdaterad på specifikt datum.

Var hittar jag den senaste informationen angående AT-tinget 2019?
All information går att hitta på AT-tingets hemsida. Följ AT-tingets sida på Facebook för att ta del av de senaste uppdateringarna. Står du fortfarande utan svar på dina frågor, tveka inte med att ta kontakt med din lokala AT-tingsrepresentant eller skicka ett mail till info@at-tinget.se.