AT-tingsgruppen

Prata gärna med din lokala representant om du har funderingar gällande AT-tinget. Det går även bra att skicka ett mail till info@at-tinget.se. Du håller dig bäst uppdaterad via AT-tingets hemsida eller vår sida på Facebook. Där kommer vi att lägga upp aktuella händelser före, under och efter tinget så att du som gillat sidan kan hänga med i svängarna!

Detta är årets AT-tingsgrupp:


Anna Karlsson 

Ordförande
Anna bor med sin sambo i Malmö som också är staden hon växte upp i. Anna är doktorand i spelberoende och är fackligt aktiv i SYLF. På fritiden är det resor och umgänge med vännerna som lockar och tillsammans har man en bokklubb och brädspelsklubb.
AT-ort: Malmö
Framtida specialitet: Fortfarande öppet, allt från psykiatri till gynekologi.
Tips: De varma poolerna i spat, bastu och kallbad, det pocherade ägget på frukostbuffén, snabbkurserna och att låta sig inspireras av alla föreläsningar.
Ser fram emot: att träffa alla härliga AT-kollegor.


Sara Zackrisson Andersson

Aktiviteter, underhållning och middagar
Sara har pluggat i Lund där hon också bor med man, två barn och katter. Har för många hobbyer däribland rollspel och krav maga, ett israeliskt självförsvarsystem.
AT-ort: Lund
Framtida specialitet: Obstetrik eller ÖNH men kan också tänka sig anestesi, akutsjukvård eller primärvård
Tips: Plocka russinen ur kakan och avsätt tid för verkstäder!
Ser fram emot: Härligt häng, mycket kunskap och kvällar i spat.


Helen Kim

Föreläsningar, snabbkurs & verkstäder
Helen bor i Lund med sin sambo. Helens intressen omfattar ”fika” men Helen har även den musikaliska ådran. Pianot går varmt och på sin lediga tid tycker hon om att improvisera med tangenterna.
Efter AT vill Helen resa, gärna till Korea varifrån hennes pappa kommer. Hon vill gärna lära sig språket och kanske till och med kunna ta jobb på ett sjukhus där.
AT-ort: Landskrona
Framtida specialitet: Endokrinologi +/-  internmedicin eller neurologi
Tips: Njut av dagarna, välj inspirerande föreläsningar.
Ser fram emot: Att träffa alla er AT-läkare.


Olivia Johnson

Hemsida,  app & sociala medier
Olivia bor i Lund med sin sambo ”cyber crime”-utredaren, två barn och snart kommer en tredje. Hon älskar allt kreativt och målar gärna på fritiden. Kan ge sig hän till fullo åt att dekorera smörgåstårtan till kalaset. Annars älskar Olivia att resa.
AT-ort: Malmö
Framtida specialitet: Inte bestämt sig än men gör forskar-AT med inriktning handkirurgi, men kan också tänka sig ÖNH och plastik.
Tips: Passa på att njuta av inspirerande föreläsningar, miljön på Ystad saltsjöbad och roa er i verkstaden.
Ser fram emot: Att träffa er alla!


Johan Borg

Hemsida, app & sociala medier. Ekonomiansvarig.
Johan bor i Helsingborg men har tidigare pluggat i Danmark, närmare bestämt Århus. Han har också pluggat kinesiska och det var nära på att hans liv tog en annan vändning när han bodde i Kina innan läkarlinjen. Johan var nästan sugen på att stanna kvar där nämligen. Nu har Johan dock bestämt sig för att stanna i Sverige.
AT-ort: Helsingborg
Framtida specialitet: Allmänläkare. Annars pediatrik eller infektion.
Tips: Häng med på kallbad i Östersjön!
Ser fram emot: möta kollegor i en undervisnings-och social miljö.


Nils Johansson

Föreläsningar, snabbkurs & verkstäder
Bor i en lägenhet i Båstad. På fritiden går mycket tid till Nils stora passion: hästarna och ridningen. En tidig dröm var att bli hästproffs. Nils tävlar i hoppning och har hästarna på en gård på Bjärehalvön med utsikt mot Skälderviken och Kullaberg.
AT ort: Ängelholm
Framtida specialitet: Onkolog. Alternativ dröm: starta en nattklubb.
Tips: Goda maten och drickan. Den fantastiska omgivningen.
Ser fram emot: Alla föreläsningar och att träffa alla AT-läkare


Camilla Thuneland

Föreläsningar, snabbkurs & verkstäder
Camilla bor för närvarande i Kristianstad och har pluggat i Malmö. När hon inte tar extrapass på jobbet tycker Camilla om att gymma, spela badminton, vara ute i naturen och att resa. Senast blev det backpacking till Burma, Kambodja och Laos.
AT-ort: Hässleholm
Framtida specialitet: Internmedicin eller psykiatriker, men det kan ändras.
Ser fram emot: Några lärorika dagar och att träffa alla AT-läkare från de olika sjukhusen.


Hanna Börjeson

Föreläsningar, snabbkurs & verkstäder. Sekreterare
Hanna bor i Kristianstad med sin sambo och de är båda fackligt aktiva i SYLF.  Det tidigare intresset för lägenhetens krukväxter har nu uppdaterats då ett gäng vänner har blivit med kolonilott. Där odlas det grönsaker efter metoden trial and error. När det blir resor är det friluftsaktiviteter som vandring och skidåkning eller häng på lantstället som prioriteras.
AT-ort: Kristianstad
Framtida specialitet:  Efter AT som strax är klar väntar ett vik på infektion, men Hanna är även öppen för annat.
Tips: Passa på och njut, se till att få en bra balans mellan det sociala med middagar fest och spa samt inspirerande föreläsningar
Ser fram emot: Att träffa alla AT-läkare


Johanna Zelander

Aktiviteter, underhållning & middagar
Johanna har pluggat i Köpenhamn men bott i Malmö största delen av livet. Hon är gärna uppe med tuppen, blir lätt rastlös och ogillar skrivbord. Vill helst göra allt samtidigt och är något av en tidsoptimist. När inte jobbet kallar är träning i alla möjliga former högst på prioritetslistan. Gift med militär men är nog den som är mest militär hemma.
AT-ort: Ystad
Framtida specialitet: Kan tänka sig allt som ej är för stillasittande, har förkärlek till gyn.
Tips: Passa på att njuta av fantastisk mat!
Ser fram emot: Att träffa alla AT-läkare!


Karin Andersson

Karin arbetar som AT- och ST handläggare vid Koncernstab HR, Region Skåne och är FSL:s kongressekreterare. Hon arbetar också med kongressen Stora Likarättsdagen och Region Skånes AT-ting samt är kurssekreterare för flera av Region Skånes specialitetsövergripande ST kurser.
Karin är en fena på att organisera och har varit med om det mesta genom AT-tingets historia. AT-tingets kanske stormigaste händelse utspelade sig för 5-6 år sedan. En stor höststorm drog in över saltsjöbadet – ficklampor fick letas upp till alla deltagare och man förberedde sig på att ta hand om passagerarna från ett skepp i sjönöd. Tack och lov slutade det väl.
Karin ser fram emot: Att träffa alla AT-läkareOla Björgell

Ola brukar presentera sig som “Olabandola”, Skånepågen som är allt från vaktmästare och eventfixare till jourläkare på ultraljud & intervention vid SUS i Malmö.
Han är regionöverläkare för ATST i Region Skåne, docent vid Lunds Universitet och vetenskaplig sekreterare i Svenska Läkaresällskapet samt ordförande i dess programkommitté, och en massa annat. Ola har startat och driver många stora kongresser, t ex Framtidens Specialistläkare och Stora Likarättsdagarna samt är en av huvudredaktörerna till ST-boken.
Ola har varit med på alla AT ting sedan starten, först som föreläsare och sedan länge som huvudansvarig, tillsammans med Karin Andersson vid koncernstab HR. Att kombinera riktigt bra utbildning med allt kul som AT tinget erbjuder tycker Ola är en absolut perfekt kombination.

Spara