Praktisk information

Transport

Som AT-läkare ansvarar man själv för transport till och från AT-tinget. Rätt till eventuell reseersättning beslutas av respektive AT-ort.

Kollektivtrafik: Lättast är att ta tåget till Ystad C och därifrån ta stadsbuss 5 till hållplats “Ystad Saltsjöbaden” eller regionbuss 570 till “Ystad Regementet Södra”.
Bil: Det finns tillgång till gratis parkering i anslutning till hotellet.

Adressen till Ystad Saltsjöbad är Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad. Hemsida: https://www.ysb.se

Covid-19

Detta är något som vi tyvärr fortfarande behöver förhålla oss till. Reglerna kring covid och annan sjukdom är såklart samma på Ystad Saltsjöbad som vilken annan arbetsdag som helst. Nedan ses information från Region Skåne (hämtat från intranätet 221229):

Stanna hemma vid symptom på luftvägssjukdom och testa dig för covid-19. 
Om du är positiv för covid-19: Du ska stanna hemma i minst 5 dagar inklusive minst ett dygns feberfrihet och allmän förbättring.
Om har testat dig och resultatet är negativt: Du ska stanna hemma tills du känner dig frisk och känner att ditt förbättrade är stabilt. Du ska vara feberfri minst ett dygn innan du börjar jobba igen om du har haft feber.

Aktiviteter

SPA: Njut av bastubad, utomhuspooler och relaxavdelningar. Spat är öppet varje dag från åtta till midnatt. Vill du boka en spabehandling görs det i god tid innan tinget via ystad saltsjöbad. För ett bättre pris – uppge bokningsnumret som du hittar i det informationsmail som skickas ut i januari.

Havet är öppet för ett uppfriskande kallbad dygnet runt, året runt.
Handduk, tofflor och badrock finns på alla rum – glöm inte badkläderna!

TRÄNING: Det finns flera fina löprundor av olika längd som utgår från Ystad Saltsjöbad. Det går både att springa längs med havet och längs skogsstigar. Om februariväder inte är något för dig finns även gym som är öppet för hotellets alla gäster. Passa på att gå ner och lyfta lite tungt innan eller efter föreläsningarna.

PLAYGROUND: Utanför spaavdelningen finns loungeområde där du kan utmana kollegorna på på såväl pingis som shuffleboard, biljard eller varför inte en omgång fuzzball. Må bästa läkare vinna!

Fest, mat och logi

På torsdagskvällen blir det jubileumsmiddag med underhållning, livemusik och DJ! Egen alkohol får ej förtäras i allmäna utrymmen. Dryckesbiljetter till middagen köps på plats och det kommer även finnas bar med allt man kan önska. Klädkod är mörk kostym.

Frukost, lunch, middag och fika ingår för alla som deltar i AT-tinget. Anmäl eventuella allergier i anmälningsformuläret.

Under AT-tinget delar man rum med en eller flera AT-läkare, i första hand från sin AT-grupp. Har du någon speciell person du vill sova med – ange detta i anmälningsformuläret!