Fredag (2018)

Fredagens schema


När doktorn blir patient

Nina Cavalli-Björkman, Överläkare onkologi, Uppsala 

Jag är onkolog och hobbyförfattare. Den av mina texter som väckt allra störst uppmärksamhet var en krönika i Läkartidningen som delades 12 000 gånger. Ämnet? Sjukdomsrädsla hos sjukvårdens egna. Hur många av oss har inte känt paniken över egna symptom? Hur många har tagit prover på sig själva eller remitterat sig själv till röntgen? Hur ska man hantera sin situation när tankarna kretsar kring den där knipsmärtan i magen man känt på sistone? Välkommen till en föreläsning om att vara läkare, men inte hypokondrisk.

Löneförhandling i praktiken

Carl Axel Bankert, Ombudsman/Regionalt skyddsombud

Du har bara ett fåtal möjligheter att förhandla din lön under karriären. Lär dig ta vara på dessa tillfällen. Hur bör jag förbereda mig inför förhandlingen och hur kan jag genomföra den med ett positivt resultat. Du får exempel på konkreta argumentationsmodeller och hur man kan hantera de vanligaste invändningarna från motparten. En föreläsning som ger dig verktygen för en framgångsrik löneförhandling

Att arbeta i länder med väpnad konflikt

Åsa Molde, speciaist i allmänkirurgi, f.d. överläkare Kalmar

1990 gjorde jag mitt första uppdrag för Röda Korset som kirurg. Sedan dess har jag arbetat i Afghanistan, Pakistan, Kambodja, Angola, Sudan, Sierra Leone, Congo-Kinshasa, Gaza mm. Jag kommer att ge glimtar därifrån men också dela med mig av mina tankar om vad man bör tänka på innan man ger sig ut.

Dags för ST – var, när, hur?

Ulrika Uddenfeldt Wort, Överläkare pediatric, AT-chef

Ola Björgell, Regionöverläkare AT/ST

Daisy Lee, ST-läkare Radiologi, SUS Malmö

Axel Nivestam, ST-läkare Internmedicin, Kristianstad

Kom och lyssna på hur du kan optimera din ST. Ulrika, Ola, Daisy och Axel bjuder på sina bästa tips. Här får du svar på dina frågor och med samtida trendspaning om framtidens ST! Ola och Daisy arbetar med kongressen Framtidens Specialistläkare med ST i fokus.